VAS-ZAS

Cruquiusweg 1
2102 LS Heemstede
06-24624574

VAS 2016 een groot succes

16 oktober 2016

Het was weer ouderwets genieten op 10 en 11 oktober tijdens de 28e editie van de VAS. In het authentieke Foodcenter werden de bezoekers getrakteerd op het gevarieerde aanbod van ruim 90 exposanten, verdeeld over een recordaantal van 1.700 m2. Met als thema ‘Weg met de eenheidsworst’ werd ingespeeld op specialisme, ambacht en duurzaamheid. Op beide dagen werden diverse vakprijzen uitgereikt en trakteerden topchef Julius Jaspers en demoslager Gertjan Kiers de aanwezigen op informatie en inspirerende demonstraties.

Beide dagen trokken veel bezoekers. De VAS vond voor de tweede keer plaats in het Foodcenter in Amsterdam. Een bijzondere locatie waarin een echte marktsfeer heerst. Op het beursterrein viel veel te proeven en lieten de bezoekers zich inspireren. De demonstraties op het gebied van varken, rund en traiteur van Julius Jaspers en Gertjan Kiers trokken ook veel bekijks. De 29e editie van de VAS vindt plaats in 2019. 

Prijswinnaars

Op de VAS werden diverse prijzen uitgereikt, met op maandag de KNS Lekkerste Bal Gehakt waarbij Julius Jaspers de uitreiking verzorgde en op dinsdag de ambachtelijke vakwedstrijden. In totaal werden bij de vakwedstrijden 1.304 producten gekeurd. De diverse winnaars op een rij:


Een overzicht van de rubriekskampioenen en overige prijzen van de KNS Lekkerste Bal Gehakt zijn te vinden op beurs.vas-zas.nl.

Pepijn Putman gekroond tot Algemeen Nederlands Kampioen 2016

11 oktober 2016

Pepijn Putman uit Arnhem is gekroond tot Algemeen Nederlands Kampioen 2016 bij de vakwedstrijden. Dit werd bekend tijdens een speciale uitreiking op VAS 2016 in het Foodcenter te Amsterdam. Bij de junioren werd Carst-Jan van de Wetering uit Meppel gekroond tot Nationaal jongeren kampioen 2016.

De winnaars op een rij

De winnaars van de vakwedstrijden op een rij:

SVO Leerling Kampioen Worstsoorten 2016: Gijs Meenink - Neede
SVO Leerling Kampioen Traiteur 2016: Robin Owel - Katwijk
VAS vakwedstrijd 2016: Nico Runderkamp - Volendam
Nederlands jongeren kampioen 2016: Carst-Jan van de Wetering - Meppel
Algemeen Nederlands kampioen 2016: Pepijn Putman - Arnhem

Hoog niveau

De jury gaf aan dat het niveau van de vakwedstrijden ongekend hoog was. Ze hebben tijdens de keuringsdagen genoten van alle mooie én lekkere producten. Het aantal inzendingen van de vakwedstrijden was een evenaring van de vorige editie, met 1304 ingezonden producten.

VAS 2016: Weg met de eenheidsworst
VAS 2016 heeft een duidelijk thema: Weg met de eenheidsworst! Met dit thema richt de VAS zich op kleinschaligheid en duurzaamheid, maar ook ambacht en specialisme. Vandaag is de laatste dag in het Foodcenter te Amsterdam.

VAS 2016 staat voor de deur

28 september 2016

Met meer dan 1700 verhuurde vierkante meters en ruim 90 deelnemers is VAS 2016 met een nieuw record volledig uitverkocht. Slagers kunnen zich nog tot en met zondag 2 oktober inschrijven voor de vakwedstrijden. De VAS-beurs vindt op maandag 10 en dinsdag 11 oktober plaats van 14.00 tot 22.00 uur, wederom in het Food Center te Amsterdam. 

Schrijf u nog snel in!
De inschrijving voor de vakwedstrijden is nog geopend tot en met zondag 2 oktober. Wees er dus nog snel bij en meld u aan. Dit kan snel en gemakkelijk via www.slagerswedstrijden.nl. De bekendmaking en uitreiking vindt plaats op dinsdag 11 oktober. 

Jeugd heeft de toekomst
Om de jongeren in opleiding te motiveren sponsort SOVVB Stichting Opleidingsfonds slagersbedrijf de SVO leerlingen door hen één product en de administratiekosten te schenken. Er zal dit jaar ook een SVO leerling kampioen worstsoorten 2016 en een S

Beursvloer vol activiteit
VAS 2016 heeft een duidelijk thema: Weg met de eenheidsworst! Met dit thema richt de VAS zich op kleinschaligheid en duurzaamheid, maar ook ambacht en specialisme.

Op de maandag vindt tevens de verkiezing plaats voor de KNS Lekkerste Bal Gehakt en op dinsdag vinden de ambachtelijke vakwedstrijden plaats. Op beide dagen zijn er ook verschillende demonstraties waarbij onder andere demoslager Gertjan Kiers en topchef Julius Jaspers demonstraties geven met thema’s rund, varken en traiteur. Ook zal u verrast worden door het gevarieerde aanbod van exposanten.

De VAS-beurs vindt plaats op maandag 10 en dinsdag 11 oktober, wederom in het Food Center te Amsterdam. Parkeren is volledig gratis.

VAS-ZAS

Cruquiusweg 1
2102 LS Heemstede
06-24624574